De Noodknop in
uw woning:
We worden ouder en blijven langer thuis wonen. Dat is prettig maar brengt ook risico’s met zich mee. U kunt denken aan: vallen van u of uw partner, onwel worden en/of minder snel kunnen reageren bij brand, enz. Ook criminelen weten, bijvoorbeeld met babbeltruc’s, de langer thuiswonende ouderen te vinden.
De Noodknop is een betaalbaar alarmsysteem waarmee u – met 1 druk op een knop – hulp kunt inschakelen. Bijvoorbeeld van buren, familie, vrienden, de thuiszorg of mantelzorgers.
Hoe werkt De Noodknop?
U drukt een noodknop in.
Er worden direct een aantal mensen gebeld. Bijvoorbeeld uw buren, familie, of mantelzorger of zorgverlener.
Bij opnemen van de telefoon horen zij dat u direct hulp nodig heeft.
Beluister hieronder een voorbeeldbericht.
Alarmbericht voorbeeld:
De kosten:
U ontvangt een alarmkastje en twee draadloze drukknoppen.
De kosten bedragen (inclusief btw):
- eenmalig € 175,45
- en € 7,25 per maand
Vragen: 085 – 21 04 502
Veel gestelde vragen:
Hoe werkt het?
Een noodknop set bestaat uit een alarmkastje en 2 draadloze (uitbreidbaar tot 15) drukknoppen. Het kastje wordt geheel bedrijfsklaar naar u opgestuurd. U hoeft alleen nog de stekker in het stopcontact te steken. Bij stroomuitval is de set nog 24 uur te gebruiken. De knoppen zijn tot op 30 meter afstand van het alarmkastje te gebruiken.
Als u op een alarmknop drukt krijgen een aantal mensen binnen een minuut via hun telefoon bericht dat u hulp nodig hebt. De berichten kunnen zowel als een automatische gesproken boodschap of als SMS verzonden worden.
Tip: schaf meerdere knoppen aan en leg die in de keuken, badkamer, toilet, schuur enz. U kunt dan vanaf meerdere plaatsen alarm geven. Veel mensen plakken ook een knop aan de binnenkant van de voordeur. Bij ongewenst bezoek (bij babbeltrucs) aan de deur kunnen ze dan direct alarm geven.
Wie worden er gealarmeerd?
Dat bepaalt u zelf. Na uw aanmelding krijgt u toegang tot een online portal waar u dat in kunt voeren. Direct na een alarm worden die mensen (maximaal 10) allen tegelijkertijd gealarmeerd. In de praktijk zien we dat veel mensen buren en in de buurt wonende familie opgeven. Bij een alarm is er dan snel iemand ter plaatse.
Wordt 112 ook gealarrmeerd?
Nee, dat mag niet. 112 accepteert m.u.v. speciale groepen zoals juweliers en banken geen automatische meldingen. De kracht van De Noodknop is overigens dat u mensen in de directe omgeving alarmeert. Die kunnen heel snel bij u zijn en zo nodig alsnog 112 bellen.
Wat is het verschil met personen alarmering van een zorgorganisatie?
De alarmknoppen van een willekeurige zorgorganisatie werken als volgt: bij een alarm wordt u verbonden met een 24-7 meldkamer. Die informeert wat er aan de hand is en gaat dan familie bellen of stuurt een zorgmedewerker op pad. Afhankelijk van de plaats waar u woont en de drukte bij de zorgorganisatie kan het best lang duren voor er hulp is.
De Noodknop gaat er vanuit dat als u de knop indrukt u zo snel mogelijk hulp moet hebben. Daarom worden er volautomatisch mensen uit uw directe omgeving gealarmeerd. Die kunnen snel bij u zijn.
Hoe kan het dat De Noodknop zo voordelig is?
Personenalarmering van zorgorganisaties werken met een meldkamer (zie ook bovenstaande vraag) waar personeel zit. Dat personeel moet betaald worden en die kosten worden in de maandelijkse kosten die u moet betalen verwerkt. De Noodknop is 100% geautomatiseerd. Dat spaart personeelskosten waardoor we de prijs laag kunnen houden.
Toepassingen van klanten:
Voor mijn oma:
Na het overlijden van mijn opa is oma nu alleen thuis. Laatst is ze gevallen en kon niet meer opstaan. Toen hebben we een noodknop geregeld. Wanneer ze deze nu indrukt worden de buren en ik zelf direct gealarmeerden kunnen we kijken wat er aan de hand is.
Bij NAH:
Als gevolg van een ongeluk kan ik spontaan duizelig worden en (flauw)vallen. Het duurt dan tijd voor ik weer op kan staan. Als ik op de noodknop drukt wordt mijn begeleider gealarmeerd en komt kijken wat er aan de hand is.
Overval aan huis:
De schrik zat er goed in nadat een ouder echtpaar in onze straat is overvallen op klaarlichte dag. Sindsdien hebben meerdere bewoners in onze straat een Noodknop. Met 1 druk op een knop alarmeren we elkaar en staan we in no-time bij elkaar op de stoep.
Tegen babbeltrucs:
Veel mensen plakken een Noodknop aan de binnenkant van de voordeur. Staat er dan iemand aan de deur die je niet vertrouwt, dan drukken je op de knop. Het gevolg: er worden direct een paar buren gealarmeerd.
Voor mijn kids:
Wij hebben beide een drukke baan waardoor onze kids ( 9 en 12 jaar) regelmatig alleen thuis zijn. Op iedere verdieping van ons huis ligt een noodknop. Als ze die indrukken krijgen een paar buren een melding en gaan direct kijken wat er aan de hand is.
AED in wooncomplex:
“Wij hebben in ons wooncomplex een AED hangen en een paar bewoners hebben een AED cursus gevolgd.
Op een bewonersavond ontstond de discussie over: Wat te doen als je partner een hartstilstand krijgt? Natuurlijk 112 bellen en de AED z.s.m. ter plekke zien te krijgen, maar hoe? Wil je je partner alleen achterlaten? zelf heen en weer gaan rennen om de AED te halen? en dan ook nog eens gaan reanimeren? Nee!
EN TOEN…
We zijn op zoek gegaan naar een onderling alarmeringssysteem en kwamen uit bij De Noodknop. Als een bewoner de knop indrukt worden er meerdere omwonenden gealarmeerd. Waaronder bewoners die een AED training hebben gedaan.
We hebben afgesproken dat we de Noodknop ook bij andere zaken gebruiken. Zoals een brand of ongeval in het wooncomplex.”
Voor mijn vader:
Ik ben mantelzorger van mijn 81 jarige vader. Iedere dag ga ik of mijn zus er even langs. Als hij zich niet goed voelt kan hij op een knop drukken en komen de buren even kijken.
Omdat hij nogal eigenwijs en warrig is vergeet hij vaak de knop om zijn nek te hangen. Daarom zit er nu in iedere ruimte een noodknop, zoals in woonkamer, in het toilet, de keuken, badkamer, slaapkamer enz. Zo is er altijd een knop in de buurt.
Voor ons zelf:
Wij zijn 60 plusser en gelukkig beiden goed gezond. Wel beseffen we dat we ouder worden en dus meer risico-doelgroep worden. Daarom hebben we een paar noodknoppen op verschillende plaatsen in ons huis. Een paar buren (leeftijdsgenoten) hebben dit ook gedaan. Als iemand de knop indrukt kunnen we elkaar te hulp schieten.
Eigenlijk hopen we de noodknoppen nooit nodig te hebben, totdat . . .
De Noodknop BV | Smitspol 20 | 3861 RS, Nijkerk | 085 – 21 04 502